NUDİZM NATURALİZM FELSEFESİ

Nudizm / Naturalizm, seksüel bir anlam taşımadan insanların vücutlarından utanmadan çıplak bir şekilde bir şekilde dolaşabilmesinin kavramlaşmış halidir. Her ne kadar Nudizmin / Naturalizmin yeni bir kavram yeni bulunmuş bir felsefe olduğu düşünülse de durum aslında tam tersidir.Nudizmin / Naturalizmin kökleri eskiçağlara kadar uzanır. Eskiçağlarda insanlar uzun süre giysilere ihtiyaç duymadan çırılçıplak dolaştılar. Soğuktan korunmak için bez parçalarını üstlerine örtmeleriyle başlayan giysi ve giyinme ihtiyacı belki de nudizmin / naturalizmin unutulmaya başlamasının ilk sebeplerinden biridir.

Tahmin edilenin ötesinde korunma amaçlı örtünmeyle başlayan giyinme ve giysi ihtiyacı çok geçmeden büyük bir hızla giysi çeşitlerinin artışıyla insanlar arasındaki sınıf statü farklılıklarını da yansıtır hale geldi. Günümüzde artan markalarla renk ve model çeşitliliğiyle bu sınıfsal farklılıkların kendisini fazlasıyla hissettirmesinin yanı sıra yemek içmek kadar temel ihtiyaçlardan biriymiş gibi algılanmasına yol açtı.
Giyebileceklerimizin markası rengi modeli bu kadar önemli olmayı sürdürdükçe çıplak dolaşmanın ayıp günah tahrik edici olduğu düşüncesi fazlasıyla yaygınlaştı. Giyebileceğimiz bu kadar çok çeşit giysi varken, giyinmemeyi seçmek çıplaklığı tercih etmek ancak sapkınlıktan teşhircilikten veya cinselliğe düşkünlükten olmalı gibi bir yargıya varıldı ve bu her şeyde olduğu gibi topluma ve insanlara da kabul ettirildi.
Alışkanlıkların, doğru diye kabul ettiklerimizin veya ettirilenlerin yıkılması her ne kadar zor olsa da imkansız değildir. Nudizm ve naturalizm konusunda da doğduğumuz anı düşünmek hiç de fena bir başlangıç olmayabilir.
Dünyaya ilk geldiğimiz anda çırılçıplak olduğumuzu düşünürsek sonrasında da çıplak olmanın doğal bir durum olduğu kabul edebiliriz. En masum saf kirlenmemişlerin bebekler olduklarını hepimiz düşünürüz. Bebeklerin ilk doğdukları andaki çıplaklılığı da aslında bu düşüncelerimizin temelidir biz her ne kadar farkında olmasak da.
Çıplaklığı nudizmi / naturalizmi veya nudistleri/ naturalistleri yargısız infaza maruz burakmadan önce belki de düşünmeliyiz. Giysi ve giyinmeyle gelen sınıf ve statü farklılıkları mı yoksa doğallık ve kendimizle bedenimizle barış halinde olmak mı bizi/ bizleri özümüze yakınlaştırır?
GREENSEA

One thought on “NUDİZM NATURALİZM FELSEFESİ

  1. Nudizm/Naturalizm bir inanç sistemidir. İnsanı, evreni varoluşu irdeleyen herhangi bir dini inanç sistemi ile aynıdır. Hatta bazı ülkelerde bunlara Çıplaklık Tarikatı da diyorlar.
    Felsefeleri çok mantıklı aslında.
    Nudizm inancının felsefesi şöyle “İnsanlar örtülü veya giyinik doğmuyorlar, neden sonradan örtünelim ki. İnsanlar ancak soğuktan, sıcaktan, vahşi hayvan saldırılarından ya da savaşırken silahlardan korunmak veya daha güzel görünmek vb amaçlarla gereken yerlerini örtebilirler. Ama asla Tanrı’nın emri diye bir örtünme olamaz.” Diyorlar ki “Eğer kutsal olduğu söylenen bir din kitabında Tanrı’nın/Yaratıcının insanların örtünmesini emrettiği yazıyorsa biliniz ki o kitap yalancı ve sahtekarlarca yazılmıştır. Asla Tanrı’nın/Yaratıcının sözü olamaz. Çünkü insanlar ne kadar giyinirlerse giyinsinler Tanrı ve melekler bizi çıplak olarak görmüyorlar mı? Elbiseli mi görüyorlar?
    “Tanrı’nın/Yaratıcının iradesi gerçekten insanların örtünmesi yönünde olsaydı, Tanrı’nın elini tutan mı vardı? Diğer hayvanlar gibi bizi de postla, tüyle vs örtülü olarak yaratmaktan aciz miydi? Bilakis örtünmeyi savunanlar aslında Tanrı’ya açıkça hakaret ediyorlar. Diyorlar ki “Ey Tanrı ne beceriksiz şeysin yahu, doğru düzgün yaratmayı bile beceremiyorsun, eksik yarattığın için biz senin eksikliğini örtünerek gidermek zorunda kalıyoruz.” diyorlar.
    Bunlarla ilgili Kaliforniya Eyalet Meclisi kamuya açık alanlarda böyle anadan üryan dolaşamazsınız diye idari para cezaları verdi. Nudist kadınlar ve erkekler ellerinde protesto pankartlarıyla Kaliforniya Eyalet Meclisini bastılar ve Müslüman inancından olanlar başları örtülü, çarşaflı geziyorlar, onların Tanrıları öyle emrediyormuş, bizim Tanrımız da giyinenlerin cezalandırılacağını, çıplak olmamızı emrediyor dediler ve Suprime Court’ta (Yüksek Mahkemede) dava açtılar. Suprime Court adamları haklı gördü. Gerekçeli Kararda “Hangi dini inancın doğru, hangi dini inancın yanlış olduğu kanıtlanabilmiş değildir, yeryüzünde binlerce dini inanç sistemi olduğu bilinmektedir ancak hangisinin doğru olduğu ispatlanmamıştır. (Bilinen dini inanç sayısı şuan için 4300 dür) Devletler insanlara şu Dinin Allah’ı doğru söylüyor, bu dinin Allah’ı yalan söylüyor, şu dine inanın, bu dine inanmayın deme hakkına sahip değildir, çünkü varsa öbür dünyada insan kendisi hesap verecek, devlet o kişi adına hesap vermeyecektir. Bu nedenle sübjektif değerlendirmeyle verilmiş olan idari para cezalarının iptaline” karar verdi.
    Şimdi adamlar serbestçe yolda, otobüste, metroda, parkta, meydanda her yerde tıpkı başı örtülü, çarşaflılar gibi inanç özgürlüklerinin gereği olarak erkekler penislerini, testislerini sallayarak (hatta ellerinde pipo, başlarında fötr şapka, gazete okuyarak) kadınlar ise göğüslerini sallayarak, vajina ve popoları açık olarak dolaşıyorlar. Bu inanç sistemi gittikçe yaygınlaşıyor da. Fransa’da bunlara tamamıyla bir bölge tahsis edildi. Almanya’da, Polonya’da İtalya’da, İngiltere’de Benelüks ülkelerinde hızla nudist sayısı artıyor. Şurası kesin ki çok geçmeden önümüzdeki dönemde yakın gelecekte Türkiye’de de Nudizm dini inancını benimseyen ve bu dine geçenler mutlaka olacaktır. O zaman bu insanlar da başörtülü, çarşaflılar nasıl memuriyet yapabiliyorlarsa, nasıl okullarda okuyabiliyorlarsa, bizim Rabbimiz de böyle anadan doğma yaşamamızı emrediyor, giyinirsek cehennemde yakacak diye onlar da öğrenim haklarının, çıplak yaşama haklarının dini inançlarını kamuya açık alanda yaşama haklarının verilmesini devletten talep edeceklerdir.
    Devlet vermezse Anayasa Mahkemesi veya AİHM nin mutlaka bu hakkı onlara vereceği kesindir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ya müslümanlara ve diğer dinlere tanıdığı hakları Nudizm dinine inanlara da tanıyıp anadan doğma gezmelerine, çalışmalarına, memuriyet yapmalarına izin vermek zorunda kalacaktır. Ya da eski laik sistemde olduğu gibi “Devlet şu dinin gereklerine, bu dinin gereklerine göre dünyevi hayata ilişkin düzenlemeler yapamaz, sen rabbim emrediyor diye başörtülü çarşaflı memuriyet yapamazsın, sen de rabbim emrediyor diye penisini testisini sallayarak anadan doğma kamuya açık alanlarda, okullarda, mahkemelerde, devlet dairelerinde çalışamazsın. Rabbim emrediyor diye dinin gereği diye Başörtülü çarşaflı ya da anadan doğma yaşamak istiyorsan kendi özel alanında git yaşa” diyecektir.
    Aslında bir yerde kamuda başörtüsüne serbesti tanınması iyi oldu. Böylece Nudizm inancının da en temel insan hakkı olan din ve inanç özgürlüğü olduğu gerçeği er geç insanlar ve devletler tarafından zorunlu olarak kabul görecektir. ))

    Like

Leave a comment